FAQ (Veelgestelde vragen)

Cost Per Click

  CPC staat voor Cost Per Click. Dit is de afrekenmethode voor de link op Eurocampings.eu, in de ACSI Campings Europa-app en, in geval van deelname, op CampingCard.com. De naam geeft het al aan: er wordt pas afgerekend als er daadwerkelijk op de link van een camping is geklikt. U kunt kiezen uit verschillende categorieën. Elke categorie heeft zijn eigen aantal clicks en zijn eigen ‘cost per click’. Hoe meer clicks er worden afgenomen, hoe goedkoper de prijs per click is.

  De positie van een camping in de standaard ranking is afhankelijk van welke producten de camping afneemt. Onder ranking verstaat ACSI de standaardvolgorde waarin campings worden weergegeven op Eurocampings.eu en CampingCard.com. De ranking wordt toegepast wanneer een bezoeker geen filters instelt en niet zoekt op beschikbaarheid. ACSI hanteert de volgende categorieën:

  1. advertentieomzet in de ACSI campingmedia én een internetlink én afname van een mediapakket Premium.

  2. advertentieomzet in de ACSI campingmedia én een internetlink én afname van een mediapakket Deluxe.

  3. advertentieomzet in de ACSI campingmedia én een internetlink én afname van een mediapakket Comfort.

  4. advertentieomzet in de ACSI campingmedia én een internetlink

  5. advertentieomzet in de ACSI campingmedia én afname van een mediapakket Premium.

  6. advertentieomzet in de ACSI campingmedia én afname van een mediapakket Deluxe.

  7. advertentieomzet in de ACSI campingmedia én afname van een mediapakket Comfort.

  8. advertentieomzet in de ACSI campingmedia.

  Het gaat hierbij om de omzetten per camping. De internetlink telt alleen mee in de ranking als deze actief is. De campings worden op Eurocampings.eu en CampingCard.com in bovenstaande volgorde gerangschikt. In specifieke gevallen behoudt ACSI zich het recht voor om van bovengenoemde ranking af te wijken.  Ja, in principe kan dat, onder de voorwaarde dat u ook een advertentie plaatst in één van de gidsen van ACSI (minimaal in de Nederlands- óf in de Duitstalige Campinggids Europa). Voor de Nederlandse versie maakt de grootte van de advertentie niet uit. Als u alleen in de Duitse versie adverteert moet het advertentieformaat minstens 1/4 zwart / wit zijn. Neemt u voor informatie over het gezamenlijk afnemen van een link contact op met het ACSI kantoorteam.

  Alle campings uit de campinggids zijn op Eurocampings.eu vertegenwoordigd met een eigen pagina met campinginformatie. Als een camping geen link heeft op Eurocampings.eu, kunnen geïnteresseerde bezoekers niet direct doorklikken van deze detailpagina naar de website van de camping. De camping loopt dus potentiële klanten mis.

  ACSI geeft als advies om het voorgestelde tarief te volgen. Dit advies is gebaseerd op de clicks die de camping in het afgelopen jaar / de afgelopen jaren heeft ontvangen, mits de camping in de voorgaande jaren een link heeft gehad. Als een camping ervoor kiest om lager in te stappen dan geadviseerd wordt, is de kans groot dat de clicks voortijdig verbruikt zullen zijn. Om de link te behouden moet de camping dan clicks bijkopen. Als een camping hoger instapt dan geadviseerd, bestaat de kans dat niet alle clicks verbruikt zullen worden. Aan het eind van het jaar ontvangt de camping het geld voor de overgebleven clicks dan terug.

  De clickprijzen in deze categorie zijn gerelateerd aan een onbeperkt aantal clicks. Voor iedere 1.000 clicks waarmee de initieel ingekochte clicks overschreden worden, ontvangt de camping een factuur. Indien u minder dan 1.000 clicks heeft verbruikt, wordt aan het eind van het jaar het werkelijke aantal clicks in rekening gebracht.

  De camping betaalt altijd de clickprijs waarvoor hij getekend heeft. Als een camping heeft getekend voor het bedrag van € 439,-, betaalt hij de clickprijs die bij deze categorie hoort, en niet de clickprijs die bij het bedrag van € 329,- hoort. 

  De camping krijgt in dit geval 350 x de clickprijs die hoort bij de categorie € 549,-, gecrediteerd. 

  De camping ontvangt een e-mail van ACSI als het aantal ingekochte clicks bijna verbruikt is. In deze e-mail staat vermeld hoeveel dagen het ongeveer duurt voordat de clicks compleet verbruikt zijn. U heeft dan de mogelijkheid om clicks bij te kopen zodat de link actief blijft. Als u ervoor kiest om geen clicks bij te kopen wordt de link van de camping gedeactiveerd zodra de clicks compleet verbruikt zijn. Hiervan wordt u per e-mail op de hoogte gesteld.

  Indien u clicks wenst bij te kopen, kunt u in het ACSI Control Panel via de functie 'Clicks bijkopen' het bijkoopformulier downloaden. Dit kunt u ingevuld versturen aan het ACSI-kantoor (via fax, mail of post). U kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact op te nemen met het ACSI-kantoor. Onze salesmedewerkers zullen u graag adviseren met betrekking tot het bijkopen van de juiste hoeveelheid clicks.

Analytics

  Met Google Analytics kunt u zien hoe mensen uw site vinden, hoe ze zich gedragen op de site en hoe u het gebruiksgemak kunt verbeteren. Verbeter het investeringsrendement van uw website, verhoog het aantal conversies en verdien meer geld op het web.

  Met uw gratis Google Analytics-account houdt u het aantal bezoekers op uw site bij en meet u de prestaties van uw marketingcampagnes. De resultaten van uw AdWords-campagnes, e-mailcampagnes of andere advertentieprogramma's kunnen in meer dan 80 verschillende rapporten worden weergegeven. Met deze informatie weet u welke zoekwoorden echt werken, welke advertentietekst het meest effectief is en waar uw bezoekers afhaken in de conversieprocedure. Hoewel deze functionaliteit gratis is, beschikt u met Google Analytics toch over een volledig en krachtig pakket voor statistieken.

  Bron: http://www.google.com/support/googleanalytics/?hl=nl